Wat zijn vervangende onderdelen

De meeste motorfabrikanten zijn afhankelijk van andere fabrikanten om een motor te bouwen. Turbo’s, koelwaterpompen, koelers, filters, aandrijfriemen, impellers, anodes, etc. zijn niet gemaakt door de motorfabrikant. In sommige gevallen wordt de gehele motor niet eens door het merk gefabriceerd.

Veel onderdelen kunnen rechtstreeks bij de oorspronkelijke fabrikant van het onderdeel worden gekocht. Uiteindelijk is het hetzelfde onderdeel als verkocht wordt door de motorfabrikant, gemaakt in dezelfde fabriek, door dezelfde mensen en motoren, maar niet geleverd door de motorfabrikant. Het grote voordeel is dat deze onderdelen een veel lagere prijs hebben dan het originele product.

Sommige onderdelen zijn afgeschermd, wat betekent dat de fabrikant van het onderdeel en de fabrikant van de motor het erover eens zijn dat de fabrikant van het onderdeel alleen aan de fabrikant van de motor levert. Voor sommige van deze onderdelen hebben we kwalitatief vergelijkbare of zelfs betere onderdelen gekozen van andere toonaangevende fabrikanten.

Uiteraard is er een goedkoper vervangingsonderdeel voor elk motoronderdeel, maar de kwaliteit is niet altijd vergelijkbaar. Je zult die onderdelen niet vinden in onze webshop. We zullen het originele onderdeel aanbevelen als we geen vervangend onderdeel kunnen bieden met minstens dezelfde kwaliteit.

Hetzelfde geldt voor smeermiddelen en vloeistoffen. Geen van de motorfabrikanten is eigenaar van een raffinaderij waar zij zelf olie of koelvloeistof maken. Daarom bieden we ook de beste smeermiddelen en olie-vervangingen voor deze categorieën.

Hoe weten we dit? We werken al jaren aan scheepsmotoren en industriële motoren in ons zusterbedrijf MI Techniek.

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen of opmerkingen hebt.

De waardering van www.enginepartsntools.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 75 reviews.